In the last decades, food science has greatly developed, turning from the consideration of food as mere source of energy to a growing awareness on its importance for health and particularly in reducing the risk of diseases. Such vision led to an increasing attention towards the origin and quality of raw materials as well as their derived food products. The continuous advance in molecular biology allowed setting up efficient and universal omics tools to unequivocally identify the origin of food items and their traceability. In this review, we considered the application of a genomics approach known as DNA barcoding in characterizing the composition of foodstuffs and its traceability along the food supply chain. Moreover, metabolomics analytical strategies based on Nuclear Magnetic Resonance (NMR) and Mass Spectroscopy (MS) were discussed as they also work well in evaluating food quality. The combination of both approaches allows us to define a sort of molecular labelling of food that is easily understandable by the operators involved in the food sector: producers, distributors, and consumers. Current technologies based on digital information systems such as web platforms and smartphone apps can facilitate the adoption of such molecular labelling.
from #Medicine via ola Kala on Inoreader http://ift.tt/1O2VmNE
via IFTTT
Αρχειοθήκη ιστολογίου
-
►
2023
(138)
- ► Φεβρουαρίου (74)
- ► Ιανουαρίου (64)
-
►
2022
(849)
- ► Δεκεμβρίου (61)
- ► Σεπτεμβρίου (74)
- ► Φεβρουαρίου (65)
-
►
2021
(2936)
- ► Δεκεμβρίου (59)
- ► Σεπτεμβρίου (180)
- ► Φεβρουαρίου (325)
-
►
2020
(1624)
- ► Δεκεμβρίου (293)
- ► Σεπτεμβρίου (234)
- ► Φεβρουαρίου (28)
-
►
2019
(13362)
- ► Δεκεμβρίου (19)
- ► Σεπτεμβρίου (54)
- ► Φεβρουαρίου (5586)
- ► Ιανουαρίου (5696)
-
►
2018
(66471)
- ► Δεκεμβρίου (5242)
- ► Σεπτεμβρίου (5478)
- ► Φεβρουαρίου (4835)
- ► Ιανουαρίου (5592)
-
►
2017
(44259)
- ► Δεκεμβρίου (5110)
- ► Σεπτεμβρίου (5105)
-
►
2016
(7467)
- ► Δεκεμβρίου (514)
- ► Σεπτεμβρίου (1038)
- ► Φεβρουαρίου (793)
-
▼
2015
(2119)
-
▼
Δεκεμβρίου
(940)
-
▼
Δεκ 13
(13)
- Protocol for Three-dimensional Confocal Morphometr...
- Data in support of FSH Induction of IRS-2 in human...
- One two or three trabecular microbypass stents in OAG
- Short-term effects of relaxation music on patients...
- Treatment of ischemic diabetic macular edema with ...
- Vocal Fold Augmentation with Beta Glucan Hydrogel ...
- Qingyihuaji Formula Inhibits Pancreatic Cancer and...
- Comparison between the effectiveness of expiration...
- Phytochemicals in Cancer Prevention and Therapy
- Brain Parenchymal Fraction: A Relatively Simple MR...
- Comment on “The Prevalence of Skilled Birth Attend...
- Towards a Universal Approach Based on Omics Techno...
- Pressor Response to Noradrenaline in the Setting o...
-
▼
Δεκ 13
(13)
-
▼
Δεκεμβρίου
(940)
Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου
Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015
Towards a Universal Approach Based on Omics Technologies for the Quality Control of Food
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
-
Αλέξανδρος Γ. Σφακιανάκης Medicine by Alexandros G. Sfakianakis,Anapafseos 5 Agios Nikolaos 72100 Crete Greece,00302841026182,0030693260717...
-
heory of COVID-19 pathogenesis Publication date: November 2020Source: Medical Hypotheses, Volume 144Author(s): Yuichiro J. Suzuki ScienceD...
-
Alimentary Pharmacology &Therapeutics, EarlyView. https://ift.tt/2qECBIJ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.